Valitsetko elämääsi oikeita asioita – minun 3 oppimaani oppinumeroa – lue ja mieti, olisiko näistä myös sinulle oppinumeroiksi elämääsi!

Kreeta uima-allasKävin hengähtämässä Kreetan kauniissa maisemissa ja opin sieltä muutaman asian.

 

 

 

OPPINUMERO 1. Me voimme oikeasti valita elämäämme juuri niitä asioita, jotka ovat meille tärkeitä – ja voimme valita jättää syrjään niitä asioita, jotka ovat vähemmän tärkeitä. Meillä ei tule eikä meillä voi olla kaikkea mitä haluaisimme – eikä meillä voi olla edes tarvetta kaikkeen siihen mitä haluaisimme. Voimme rakentaa oman elämämme omannäköisistämme asioista (ihmiset, työ, asuntomme, harrastuksemme jne). Tämä vaatii tietysti prosessointia siitä, että tietää oman arvomaailman ja sen mikä itselle elämässä merkitsee ja on tärkeää – jotta voi jättää taakseen asioita mitä ehkä elämässä on kulkenut mukana ehkä tiedostamattakin, miksi niistä ei ole voinut irtaantua tai luopua.

puu Kreeta

OPPINUMERO 2. Kaikkea ei tietenkään voi itse valita, mutta oman suhtautumistavan voi valita. Tällä en tarkoita pakkomaista yltiöpositiivista asennetta tyyliin – pakko vääntää hymy kasvoille vaikka itkettäisi vaan asioiden kohtaamista totuudenmukaisesti ja sen jälkeen valita suhtautuminen – murehdinko vaiko luotanko, valitanko vaiko teenkö asioille jotain. Tämä tietysti vaatii prosessointia siitä, että oikeasti tuntee itsensä ja tietää mitä omalta elämältänsä haluaa, jotta rohkenee sitten esimerkiksi tekojen kautta muutaa elämäänsä. Suhtuatumistavan myötä tulee usein tekojen aika.

varpaat kreeta

OPPINUMERO 3. Ihminen tarvitsee aika vähän ollakseen onnellinen. Onnellisuushan ei tarkoita sitä, että on koko ajan iloinen tai on hauskaa ja elämä olisi ongelmatonta tai omistaisi ihan kaiken mikä on käden ulottuvilla. Onnellisuus tarkoittaa kiitollisuutta kokemuksista, että niitä on saanut elää ja jakaa, niistä on oppinut ja kasvanut – rauhaa ja riittävyyttä niin itsessä kuin ulkopuolella itseä. Onnellisuus tarkoittaa oikeasti myös sitä, että niitä muutettavia asioita elämässä on, toisin sanoen niitä epätyydyttäviä juttuja, jotta elämässä säilyy mielenkiinto ja elämänilo. Ilman näitä ihminen turhautuu myös jatkuvaan tasavirtaan, jos elämässä ei tapahdu koskaan mitään tai ihminen kädottaa kyvyn kehittyä ihmisenä. Ja tämä aiheuttaa usein myös erilaisia tunnetason reaktioita -kateutta, katkeruutta, masennusta jne.

kynttilät kreeta

Mieti mikä sinulle on tärkeää, mitä elämältäsi haluat , valitse ja ala toteuttamaan elämääsi!

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *