Tee oikeita tekoja!

Anun kuva moodleenKirjoitampa tällä kertaa hieman ohi omista aiheistani tai genreistäni – toisaalta tämäkin liittyy niihin , mutta toisaalta tämä on vähän oman alueeni ohitse menemistä. Kerron tarinan itsestäni ja siitä, mikä merkitys minulle on ollut sparraamisella ja sillä, että saa sen sparrattavan ymmärtämään myynnin- ja markkinoinnin merkitystä, kun vastassa on ihan vasta-aloittanut yrittäjä.

 

NÄKYVYYS

Millä tavalla sinä näyt ulospäin toimipisteestäsi? Miten ihmiset löytävät sinut ja palvelusi? Millä tavalla ylläpidät näkyvyyttäsi?

 

ASIANTUNTIJUUS

Kenelle sinä haluaisit mennä esimerkiksi hoitopalveluun? Kokeiletko randomina ihmisten palveluja – vai olisiko helpompi tapa esimerkiksi saada jostakin tietoa ihmisestä, joka palveluja tuottaa? Mistä asiakas saa tietää sinun koulutuksesi, asiantuntijuutesi, tietotaitosi ja kokemuksesi? Millä tavalla annat asiakkaallesi tiedon siitä, mitä teet, mitkä ovat arvomaailmasi?

 

TEE OIKEITA TEKOJA

Oikeat teot -niistä ei koskaan voi puhua liikaa. Mihin sinä käytät yrittäjänä aikasi? Millaisia tekoja teet saadaksesi asiakkaita ja itseäsi ja tietotaitoasi esille?

 

HEITTELETKÖ TIKKAA JA UMMISTAT SILMÄSI?

Oma tarinani yrittäjäksi kasvussa on ollut oikeasti pitkä matka. Enkä yhtään häpeä sitä kertoa – se on ollut minulle matka, joka on opettanut todella paljon, ei pelkästään yrittämisestä vaan ihmisenä! Leikillisesti olen omalle mentorilleni puhunutkin ( ja oikeasti kauhistellut) millaisen työmaan hän on käynyt minun kanssa, koska on joutunut vääntämään rautalangasta minulle oikeasti kaiken – myynnistä, markkinoinnista, luvuista, numeroista…ja kaikki nuo on ollut asioita, joita en olisi halunnut ikinä kohdata – mieluummin olisin sulkenut silmäni ja heitellyt tikkaa. ( Niinkuin hän minulle kerran minulle nätisti ilmaisi).

Tänään ymmärrän nuo asiat enemmän kuin hyvin. Ja olen jopa saanut kunnian itse sparrailla aloittelevia yrittäjiä. Tykkään auttaa ihmisiä myös tällä saralla, koska tiedän, miten vaikeaa on yrittäjänä edes tehdä töitä, jos perusasiat ovat pielessä – niitä ei joko oikeasti ymmärrä tai on jokin lukko, miksi ei halua ymmärtää. Minäkin olin ihminen, joka pakenin haavemaailmaan – haaveilin tosi paljon ja mielikuvissani halusin saavuttaa vaikka mitä -mutta en koskaan oikein ymmärtänyt tai halunnut kohdata asioita, joilla ne saavutetaan todeksi. Enemmän ahdistuin ja monesti torppasin mentorini sanomisetkin, että haluan nyt levätä ja älä jauha mulle liikaa asioita! Nyt olen itse siinä – ja ymmärrän, että ilman tuota jauhamista ja pakottamista peilin eteen oman osuuteni tekemiseksi – en olisi tässä!

On oikeastaan väärin asiakkaita kohtaan, jos sinulla on hyvät palvelut ja voisit auttaa heitä -mutta he eivät edes tiedä olemassaoloasi! Yrittäjyys on palvelua – ja aina täytyy muistaa, että jollekin ihmiselle voit olla todella kullanarvoinen löytö! Yrittäjyys on palvelua! Älä ole asiakkailtasi piilossa! 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>