Shiatsu on japanilainen koko kehon hoito, jonka tavoitteena on tuoda tasapainoa fyysiseen, psyykkiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Hoito soveltuu lähes kaikille etkä tarvitse mitään erityistä pohjakoulutusta voidaksesi osallistua tälle peruskurssille.

Hoito tapahtuu futon – matolla vaatteiden päältä kehon meridaaneja painellen tai hieroen. Kun sinulla on lihasjännityksiä, olet levoton, kärsit unettomuudesta, selkä – niska-, hartiavaivoista, päänsäryistä jne. Shiatsun avulla voimme tasapainottaa Qi-energian virtausta ja auttaa kehoa korjaamaan tilansa. Suosittelen kurssia mm. hierojille tai muille terveydenhuollon ammattilaisille sekä luontaishoitajille, jotka voivat saada tästä hyvän lisäpalvelun omaan hoitotarjontaansa.

Kurssin aikana opiskelemme muutamia kiinalaisen lääketieteen peruskäsitteitä, meridiaanit ja shiatsuhoidon toteuttamisen käytännössä. Kurssin käytyäsi saat työkalun hoitaa asiakkaita. Jo muutamalla hoidolla saat kurssimaksun takaisin!

wp_20160918_098 wp_20160918_087

Kurssille otetaan max 12 osallistujaa. Varaa paikkasi heti! Seuraava peruskurssi 19.11.2016.
Hinta: EARLY BIRD HINTA 17.10 asti 199 €, 18.10-11.11. 220 €, 12.11 jälkeen 267€. VARAA PAIKKASI NOPEASTI JA KÄYTÄ ETU HYVÄKSESI!
Kyselyt ja sitovat ilmottautumiset: Pirjo Konola p. 041 504 3802 tai pirjo.konola(at)terveyson.fi

 

OMA KOKEMUKSENI PIRJON SHIATSU-HOIDOSTA

Olen perusammatiltani sairaanhoitaja ja omaan yli 10 vuoden työkokemuksen sairaanhoitajana/ työterveyshoitajana. Olen kouluttautunut sairaanhoitajan työn ohella myös kokonaisvaltaiseksi vyöhyketerapeutiksi sekä verikuvaajaksi ja pääsääntöisesti työskentelen tällä hetkellä itsenäisenä yrittäjänä hyvinvoinnin alalla.

Oma vointi, terveys ja itsestä huolehtiminen on tässä työssä tärkeää ja korostuu ensisijaisesti sen vuoksi, että itse kykenee ja pystyy palvelemaan asiakkaita mahdollisimman parhaalla tavalla. Olen erittäin avoin erilaisille hoitovaihtomenetelmille ja nykyään minua kiinnostaa kokonaisvaltaiset hoitomuodot ja siksi päätin kokeilla myös Pirjon Shiatsu- hoitoa.

Hoito toteutettiin lattialla erityisen maton päällä. Ensi kosketukset olivat todella rentouttavia ja painelutekniikka miellyttävää. Pirjo kertoi aluksi hoidosta, mitä tulisi tapahtumaan mitä hän tekee ja kehotti vain antautumaan hoidolle.

Hoidon alussa tunsin asteittain tulevan rentoutuneemmaksi kosketuksen myötä. Hoito aloitettiin istuallaan mikä tuntui miellyttävältä, hartioiden alue saatiin rennoksi heti. Painelua ja taputtelua, todella miellyttävää. Hoidon edetessä Pirjon otteet olivat napakat ja hyvät, kehoa myös venyteltiin. Pirjo käytti venyttelyissä omaa kehoansa avuksi, joten voima ja teho venytyksiin oli tosi mahtava! Oli minullekin ihan uusi kokemus! Oikein tunsi kun keho lähti avautumaan ja veri kiertämään! Oli helppo antautua hoidolle.

Koko keho käytiin kokonaisvaltaisesti läpi. Mielenkiintoista ja mukavaa oli lopussa niskan alueen lihasten venyttely ja hoito liinan avulla. Lopuksi silmätkin peilteltiin ja hetken ajan sain lopussa huilata ihanassa kevyessä rentoutuneessa tilassa.

Hoidon päättyessä olo oli sellainen, että WAU! Ihan huikee olo. Pökkyrä, mutta tunsi miten keho oli ollutkin niin jumissa.

Anu Höijer sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja, kokonaisvaltainen vyöhyketerapeutti, verikuvaaja

anun kuva

LÄHDIN ITSEKIN OPISKELEMAAN ITSEKIN SHIATSUN PERUSTEET! KOKEMUKSIA SHIATSUKURSSILTA!

Tavoitteeni Shiatsu-kurssille osallistumiseeni oli saada lisää työkaluja käyttööni asiakashoitoihin. Ajatukseni on käyttää Shiatsua sekä koko että osahoitoina ja yhdistettyinä vyöhyketerapiahoitoihini. Se, miksi lähdin Shiatsu- kurssille, oli selkeästi oma kokemukseni hoidon vaikutuksesta ja tehosta. Hoito tuntuu todella miellyttävältä hoidettavalle, haastavuus on tekijällä asentojen ja liikkeen saamisessa oikeaksi – heijausliikettä olisi ehkä enemmän voinutkin opetella ja konkretisoida ihan jokaiselta. Uskon kuitenkin, että liike tulee tehdessä tutuksi hoitoja tekemällä! Pirjo kutenkin hoksautti aika ajoin ergonomiasta ja asennoista, mikä oli hyvä asia, jotta oma keho pysyy kunnossa oikeanlaisten asentojen hallinnalla.

wp_20160918_106

Kurssin anti oli kattava –ja parasta oli rautaisen ammattitaidon saaminen ns kokemustasolta käyttöön. Ei siis pelkästään teoriaa vaan kokemustietoa myös. Kurssilla jäi janoava tunne itselle. Halu tehdä HETI hoitoja.

Ilmapiiri oli kurssilla hieno! Kaikki oli avoimia ihmisiä ja uskalsi kysyä ja kommentoida asioita. Tärkeää oli myös tutustuminen toisiin kurssin alussa. Plussaa myöskin materian ja karttojen saaminen matskuna, jotta tietoa voi syventää kotona.

Hoidon tehosta vielä, joka yllätti itsenikin – koko hoidon saadessani harjoitushoitona, nukahdin hoidon aikana kaksi kertaa, hoito vaikutti todella tehokkaasti vielä seuraavana päivänäkin eli oloni oli hyvin rauhallinen, tasapainoinen, jopa tietyllä tavalla hyvin maadoittunutkin ja uni yöllä oli syvää.

Suosittelen kurssia lämpimästi!

Anu Höijer