Sarjayrittäjälle apua stressiin sydänkohtauksen jälkeen

Sarjayrittäjä Juha Ahola sai sydänkohtauksen 34-vuotiaana, mutta selvisi onnekkaasti valppaan maallikkoelvyttäjän ja hyvän peruskunnon sekä ammattimaisen lääkärihoidon ansiosta. 9 kuukautta tapahtuneen jälkeen Juha huolestui edelleen kokemastaan stressistä ja halusi mittauttaa veren koostumuksen, onko stressitilaa vielä.

”Olin puhumassa BNI-infotilaisuudessa tammikuun loppupuolella. Esittäytymiskierroksella eräs vieraana ollut sairaanhoitaja Anu Höijer kertoi, että hän tekee kuivaverianalyysejä, joiden pohjalta saa tietoa kehon tilanteesta mm. stressistä. Hänen 25 sekunnin hissipuhe herätti kiinnostukeni. Menin tilaisuuden jälkeen kysymään häneltä, milloin kuivaverianalyysi onnistuisi ja sovimme ajankohdan näytteenotolle.”

Näytteenotto kesti noin minuutin ja seuraavana päivänä Ahola sai analyysin tulokset. Pääosin veren koostumus oli todettavissa puhtaaksi, mutta muutamia pieniä epätasapainotiloja elimistössä oli mm. maksan osalta sydänkohtauksen jälkeen määrätty lääkitys aiheuttaa pientä epätasapainoa.

Pahin ja ainoa isompi ongelma oli kuitenkin paikallistettavissa lisämunuaisten stressitilaan, jossa epätasapainotila tuloksen perusteella oli 4/5.

”Kun sain tulokset, mielessä hiukan kytenyt ajatus sai vahvistuksen. Nyt on luovuttava jostakin ja annettava aikaa itselle, omalle terveydelle. En voi olla kaikessa mukana varsinkaan ’kalifin’ paikalla. Lähipiirissä etenkin vaimo oli ehtinyt huomautella minulle, että käyttäytymisessä on aika ajoin sen tyyppistä kireyttä, että stressiä täytyy olla. Kuivaverianalyysin tulos kuitenkin antoi itselle selkänojan ja herätyksen sille, että nyt on aika tehdä muutoksia oikeasti.”

Tulosten lisäksi Ahola sai täyttämänsä terveysselvityksen pohjalta yksilöllisen noin yhden A4 mittaisen ohjeen jatkotoimenpiteisiin eli ohjeita siitä, mihin asioihin mm. ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota epätasapainotiloja silmällä pitäen.

SydänkohtausKuivaverianalyysi”Sydänkohtaukseni johtui sepelvaltimon tukkeutumisesta keväällä 2014. Kun olen analysoinut elämäntapoja ennen sydänkohtausta, ainoa asia, mistä noottia voisi tulla on stressi. Osa tuttavista sanoi jälkikäteen (ja varmaan jo etukäteen), että nyt meni ’Vauhtipyörällä’ kyllä turhan lujaa. Nyt toivuttuani 11 kk sitten saamastani slaagista voitaneen todeta, että stressi lienee se pahin asia, mitä voin keholleni aiheuttaa.”

Kuivaverianalyysin johdosta Ahola kävi keskustelun Helpmaxin yhtiökumppaninsa kanssa ja he tulivat yhteisymmärryksessä siihen lopputulokseen, että Ahola erosi yhtiön hallituksesta ja myi kaikki osakkeensa jääden pelkästään konsultin rooliin. Toimitusjohtajan pestistä Ahola oli ehtinyt luopua paria kuukautta aiemmin.

”Toimin Helpmaxin toimitusjohtajana, hallituksen jäsenenä ja osaomistajana yli 6 vuotta. Liikevaihto nousi viime vuonna jo noin 1,2 miljoonaan ja henkilökunnan määrä kasvoi yli 60:een. Tietysti tuollaisesta luopuminen tapahtuu haikein mielin, mutta tässä elämäntilanteessa terveys oli asetettava edelle, joten siinä mielessä ratkaisu oli helpottava. Jatkan omistamani Vauhtipyörä Ahola Oy:n parissa nyt päätoimisesti mm. myynti- ja muiden yritysvalmennusten, yrittäjien mentorointien ja yritysten sparrausten parissa. BNI-ryhmien rakentaminen ja kehittäminen Pohjois-Suomen alueella on myös varsin isossa fokuksessa.”

Kun muistellaan viime kevättä, Aholahan oli palaamassa työpaikalle jo samana päivänä, kun sairaaalasta pääsi, mutta yhtiökumppani laittoi stopin asialle lääkärin määräämän 2 kuukauden sairausloman mukaisesti ja kun työskentely jatkui kokoa käsin, yhtiökumppani meni kotiin pitämään vakavaa puhuttelua. Sitten Ahola alkoi ymmärtää, että toipumiselle on annettava lääkärin määräyksen mukaisesti aikaa. Tällaiselle työnarkomaanille on siis erittäin iso askel luopua jostain.

”Olen kiitollinen Anulle kuivaverianalyysistä ja kattavasta, henkilökohtaisesta, palautteesta. Näin sitä saatiin taottua järkeä tähänkin päähän oman terveyden tärkeyden merkeissä. Ainoa asia, mistä Anulle huomautin oli se, että miten 75 euron testi voi sisältää näytteenoton, analyysin tuloksista ja lisäksi vielä terveysselvityksen pohjalta henkilökohtaisen ohjeistuksen, mutta sairaanhoitajathan tekevät kutsumustyötä, eivätkä rahasta. =D Suosittelen testiä lämpimästi etenkin työelämän kiireisiänä kokeville kuten yrittäjille.”

Juhan status tällä hetkellä.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Stressi (lisämunuaisen stressitila 4/5) noin 9-10 kuukautta sydänkohtauksen jälkeen. Hautaa kohtihan tässä mennään lujaa vauhtia! Olin jo hiukan ehtinyt Helpmaxin yhtiökumppanin kanssa vaihtaa työroolissani fokusta, mutta tulosten myötä ehdotin, että voisin myydä osakkeeni pois ja jäädä kokonaan pois Helpmaxista. Asia hoidettiin sujuvasti pois päiväjärjestyksestä. Noin kuukauden ajalle oli vielä tiettyä sitovia hommia, mutta vapauduin sieltä varsin kivuttomasti. (Analyysistä, joka herätti) […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *