”Me olemme yhdessä tämän aloittaneet – ja yhdessä menemme maaliin asti! ”

Anun huone Edenissä =)Näin yrittäjän päivänä sitä herkistyy oikeasti miettimään ja muistelemaan omaa taivalta yrittäjäksi kasvamisessa. Otsikko on totta ja minulle kohdistettu omalta mentoriltani, jolloin olin lyömässä hanskoja tiskiin koko yrittäjyydeltäni sekä lopettamassa koulutustani Yrittäjän ammattitutkintoa suorittaessani. Silloin nuo sanat tuntuivat kauhealta ja muistan ajatelleeni, enkö pääsekään tästä nyt vain irti…myöhemmin ajateltuna ymmärrän yrittäneeni paeta, koska erilaiset oppimiskokemukset olivat minulle haastavia.

Monesti yrittäjän taivalta ei näe ulkopuolinen päällepäin, mitä kaikkea siihen liittyy – niin tekemisessä, riskeissä, omassa päässä…usein se näkyy vasta sitten, kun yrittäjä on ohittanut ns kuolemanlaakson, jolloin yritystoiminta alkaa kantamaan. Kuolemanlaakso ei ole vain pieni hetki vaan se on se muutaman vuoden sinniteltävä aika, kun yritys on alkutaipaleella.

Luonnollisesti yrittäjäksi – olet itse vastuussa …kaikesta!

Minä itse olen syntynyt yrittäjäperheeseen, jolloin minulle se on ollut luonnollinen valinta ryhtyä yrittäjäksi. Olen ollut toisen palveluksessakin , itseasiassa yli kymmenen vuotta työelämässä terveydenhuoltoalalla, joten sekään ei ole minulle outoa. Olen nimittänyt ja kokenut itseni elämäntapayrittäjäksi – jostain syystä kaipasin yrittäjän vapautta, mutta myös VASTUUTA. Ja tämä onkin se olennainen asia, mikä pitääkin heti tiedostaa – sinä itse olet vastuussa siitä, mitä teet, miten kehität, mitä ja miten opiskelet ryhtyessäsi yrittäjäksi -mitä valintoja teet ja mistä olet valmis luopumaan.

Hanki oma sparraaja ja mentori!

Suosittelen omaa sparraajaa ja mentoria, kokeneempaa yrittäjää avuksi ja tueksi, jos ajatuksissa on yrittäjyys. Suosittelen vielä sellaista mentoria, joka oikeasti oppii tuntemaan sinun heikkoudet ja vahvuudet sekä näkee lävitsesi silloinkin, kun valehtelet. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta mentori pysyy koko ajan kärryillä siitä, mihin olet valmis ja mihin et – vielä. Hyvä mentori sanoo asiat, joita sinun tarvitsee kuulla, ei asioita, joita haluaisit kuulla. Hän antaa palautetta tottakai onnistuessasi ja kannustaa sinua, mutta myös silloin , kun tarvitset takapuolelle potkijaa.

Ikinä et tule kuitenkaan olemaan yksin – varsinkaan niinä vaikeina hetkinä. Hyvä mentori näkee lävitsesi siis myös silloinkin, kun itse et  – hän näkee kasvusi ja osaa oikealla hetkellä niitä sinulle kertoa – silloin, kun itse et sitä tiedosta. Parhaimmassa tapauksessa sinun ja mentorisi matka jatkuu yhteistyönä tulevaisuudessa.

Artikkelin myötä lähetän kiitokseni omalle mentorilleni, joka seisoi vierellä kuin kallio – silloinkin , kun yritin itse työntää sitä muualle – useammastikin. 

Break Sokos HOtel Eden hoitohuoneeni.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>