Kateus vie kalatkin vedestä!

2017-03-23 14.29.21

Oletko sinä koskaan tavannut kateellista ihmistä? Me jokainen olemme varmasti olleet kateellisiakin jollekin toiselle. On eri asia tunnistaa oma kateus ja myöntää se itselle ja jopa toiselle kuin ehkäpä verhota kateus ilkeiden ja piikikkäiden sanojen muotoon. Kateutta esiintyy myös ohittamisena, ikään kuin ohitetaan toisen saavutukset tai onnankantamoiset – ei haluta vilpittömästi osallistua toisen iloon ja onneen. Voidaan yrittää jopa lannistaa toista sanomalla lannistavia ajatuksia tai jarruttamalla!

 

Kateus johtuu pelosta menettää oma asema!

Mistä kateus sitten johtuu? Hyvin usein kateus johtuu menettämisen pelosta – joku asia tai tilanne on jotenkin minulta pois. Toinen saa huomiota, saavutuksia, rahaa, asioita, tilanteita enemmän kuin minä. Kateus on pelkoa siitä, että olen jotenkin heikommassa asemassa toiseen nähden, huonompi, joten minun tulee taistella ja valjastaa sisäiset soturini taistoon! Kateus valitettavasti näkyy ja kuuluu ihmisestä vaikka hän ei sitä itse tiedostaisi. Kateellisen ihmisen sisin saattaa olla katkera tai hyvin pelokas.

 

Voiko kateutta kääntää itsensä voitoksi?

Olen usein varsinkin yrittäjän taipaleellani kohdannut erisorttista kateutta – oma kaveripiiri saattaa vaihtua tai ne läheiset kaverit ( joiden luulit olevan läheisiä), eivät yhtäkkiä kannustakaan sinua tai eivät jaa sinun kanssasi samoja ajatuksia tai arvomaailmoja. Yrittäjän elämässä kateus johtuu usein siitä, että yrittäjyys vaatii uskallusta ja vahvaa tahtoa, jota monella ei ole. Se koetaan häviöksi oman minuuden peilaamisessa. Harva kuitenkaan tietää yrittäjän matkaa kohti päämäärää – se vaatii sisukasta työtä , tehtyjä tunteja, vahvaa persoonaa ja kykyä oppia uusia taitoja, pysyä niin sanotusti kartalla mitä ympärillä tapahtuu.

Voisiko kateuden kuitenkin kääntää itsensä voitoksi? Jos ajattelisikin käänteisesti – jos tuokin niin kyllä minäkin- tyylillä? Toki se silloin vaatii työtä, ilman työtä ei saavuteta mitään. Tästä on hyvä sananlaskukin olemassa ” säälin saa ilmaiseksi, kateus on ansaittava!”

Kateus saa ihmisen kurjaksi, ilkeäksi ja katkeraksi! Yritä siis seuraavan kerran tunnistaessasi kateutta itsessäsi, nostaa itsesi sen yläpuolelle – osallistu vilpittömästi toisen iloon ja ajattele ” KYLLÄ MINÄKIN PYSTYN!”

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>