JALAT – mitä ne meille kertovat?

jalat

Kuten varmaan jossain vaiheessa olen kertonutkin, olen aloittanut jalkojen hoidon ammattitutkinnon. Opinnot ovat alkaneet olla nyt tosi mielenkiintoista! Keväällä aloitan siihen kuuluvat harjoitteluhoidot jalkojen tutkimisessa että hoidossa – erilaiset kynsiongelmat, haavaumat, infektiot jne.  Se miksi tästä nyt kirjoitan, on se, että minäkään en ihan kaikkea edes ymmärtänyt mitä kaikkea jaloista voi huomata tai miten ne oikeasti vaikuttavat kehon koko toimintoon – on ihan uskomatonta, miten paljon ne oikeasti meille kertovat!

 

Miten jalkasi liikkuvat?

Mielenkiinnolla olen lueskellut eri luista ja nivelistä – miettinyt mikähän minullakin tuossa syksyllä napsahti pienessä tapaturmassa, kun koira aika reippaasti nykäisi eikä vamma ole vieläkään täysin korjaantunut. Minulla ei myöskään ole ollut tietoakaan siitä, miten rasvapatja voi hävitä ja sukeltaa ihan eri paikkoihin jalkaterässä ja aiheuttaa erilaisia ongelmia ja oireita.  Saatika miksi niin tärkeää olisi ne hyvät kengät hankkia ja satsata niihin!

Olen nyt hoidoissani kiinnittänyt huomiota asiakkaiden jalkoihin – ja löytänytkin sieltä oireita ja asioita, jotka ovat tulleet iän tuomana ongelmana, huonojen kenkien syynä, liian pienien kenkien ja sukkien myötä jne. Laskeumaa meillä voi tapahtua jaloissakin – tuossa jalkapöydän luissa aiheuttaen sitten erilaisia vaivoja koko kehoon! Varpaat voivat törröttää eri suuntiin tai olla yhdessä supussa. Jalkaterän luiden liikkuvuuden voivat heiketä, jolloin se vaikuttaa askeltamiseen ja liikkumiseen, kävelyn muuttumiseen – sitä kautta meillä saattaa esiintyä kipuja ja tiukkuuksia eri puolilla kehoa! On tärkeää myös tietää, miten paino jakautuu jalalle – sitä kauttahan ne kovettumatkin sinne syntyvät.

 

Miten niitä sitten korjataan?

Se nimittäin on mahdollista! On tiedettävä millaisilla kengillä kulkee, mitkä itselle on sopivat – oikeankokoiset ja hyvät. Kengän on oltava oikeasti myös tukeva – ja erilaisille jaloille on hyvä asiantuntijan kanssa miettiä millaiset kengät sillä hetkellä edesauttavat jalkojen terveyttä!

Sen lisäksi jalkojakin on liikuteltava, tehdä erilaisia liikkeitä ja ojennuksia, jotta nivelet pysyy liikkuvina -ja jos ei itse pysty niin jalkojen hoitaja voi tehdä passiivisia liikeharjoituksia jaloille! Verenkierto jaloissa voi olla huono ja samalla se vilkastuu ja solut saavat happea. Ihon kunto voi olla jaloissa huono, on tärkeää, että ne osat , jotka meillä kehosta kuluvat kaikkein eniten, me osaisimme myös hoitaa niitä kaikkein eniten!

Jalkojen kovettumia, känsiä ja muita ongelmia voi myös jalkojenhoitajalla hoitaa – ja ennaltaehkäistä niiden syntyä oikeilla toimenpiteillä!

EI OLE AIVAN SAMA MITEN JALKASI VOIVAT, SILLÄ SINÄ SEISOT NIIDEN PÄÄLLÄ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>