HIILIHAPPOVESI -ystävä vai vihollinen?

vesiKehon nesteyttäminen on oleellinen asia hyvinvoinnissa ja yhtä tärkeää on myös oikeanlaisen veden juominen. Yleisesti ihmiset juovat liian vähän vettä, tai juovat jotain, mikä ei ole terveellistä. Kehomme koostuu suurelta osin vedestä ja kulutamme päivittäin noin 2,5-3L hikoilun, virtsaamisen ja hengityksen kautta. Pienikin vaje vesimäärässä hidastaa aineenvaihduntaamme, joka voi näkyä esim. väsymyksenä tai ylipainona. Kehon ollessa liian kuiva, osa elimistä ei saa tarpeeksi nestettä toimiakseen kunnolla. Tämä voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä erilaisia sairauksia ja ongelmia.

Kuivaverianalyysin terveysselvityksessä kartoitan aina huomiota mm. juodun veden määrään sekä laatuun vuorokaudessa. Lisäksi kartoitan oireita ja sairauksia sekä aikaa, jolloin oireita on kehoon alkanut ilmaantua, ( onko oireet akuutteja vaiko pitkäaikaisia eli kroonisia). Nykyisin huolta aiheuttaa kuplajuomat eli ns.  energiajuomat sekä hiilihapotetut ja maustetut vedet –nuorison suosiossa eritoten. Puhumattakaan keinomakeutetuista light – tuotteista normimehujen ja limsojen rinnalla.

 

Puhdas vesi ! Tarkista vetesi laatu!

Kehon solut ovat yhtä terveitä kuin nesteet, joita nautit. Suurin osa saatavilla olevasta vedestä on hapanta, jolloin myös vesi ei voi huuhtoa happamuutta pois kehosta. Alkalinen vesi taas yhdistettynä kunnolliseen ruokavalioon neutralisoi ruokavaliosta ja aineenvaihdunnasta saadut kuona-aineet ja poistaa hapot elimistöstä. Hanavesi tai pullovesi ei ole aina puhdasta, vedestä voi löytyä epäpuhtauksia tai se on käsittelyn ja varastoinnin jälkeen kuollutta. Valitettavasti nykyaikana ilmansaasteet, happamat sateet, saastunut pohjavesi sekä meriin päässeet saasteet ovat muuttaneet vedenlaatua huomattavasti. Vesi on mahdollista puhdistaa tehokkailla suodattimilla, jotka poistavat vedestä mm. saastumat, kemikaalit, bakteerit, loiset, lääkejäämät ja raskasmetallit.

Aineenvaihdunnan ja mikroverenkierron toimiessa kuona-aineet (mm. maitohapot) tulevat laskimovirtauksen mukana kehosta pois. Jos tätä ei tapahdu, keho jumiutuu ja kuona-aineet jäävät kehoon aiheuttaen tulehdusriskiä ja happamuutta – mikä taas on aina pohja sille, että keho alkaa oireilla erilaisilla oireilla ja sairastuu. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, että meillä on oikeanlaiset puhtaat ja luonnolliset imeytyvät ravinteet keholle sekä mahdollistaa keholle toimiva mikroverenkierto. Emäksisen ravinnon lisäksi ohjaan aina asiakasta analyysissä alkalisoimaan kehoa oikeanlaisilla nesteillä.

 

Alkalinen vesi

Alkalisen veden pH on yli 7, ihanteellisin pH-arvo vähintään 9,5. Suurin osa hana-ja pullovedestä ei yllä edes neutraaliin 7:än. Kun juo hapanta vettä, keho joutuu turvautumaan alkalisiin puskureihin neutraloidakseen veden happamuuden, ja poistaa nämä kivennäisaineet kehon muiden osien käytöstä. Kun taas juomalla alkalista vettä, keho käyttää vettä hyväkseen huuhtoakseen haitalliset hapot pois elimistöstä. Haitalliset pieneliöt eivät voi kasvaa oloissa, joissa on alkalista vettä.  Alkalisessa vedessä voi olla myös keholle oleellisia alkalisia kivennäisaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Ylipainosta ja turvotuksista kärsivä asiakkaani turvautui painonhallinta-asioissaan minuun. Mittasimme kuivaverianalyysillä kehon tilaa – profiilit, jotka analyysissä paljastui, kertoivat juurikin siitä mitä olin aavistellut! Kehossa odotettavissa oleva happamuus, maksan kuormitustila sekä lymfan kuormitus esti rasvanpolttoa. Asiakas oli yrittänyt laihduttaa jonkin aikaa saamatta oikeastaan minkäänlaista vastetta rasvanpolttoon vaikka omasta mielestään söi ja joi terveellisesti, liikkui ja ateriakoot- ja välit olivat sopivia.  Aloitimme tasapainotuksen kehon nesteyttämisellä, muutimme ravintoa alkaalisemmaksi ja myös kaiken nesteen mitä hän joi päivän aikana, panostimme alkaalisuuteen. Jos kehossa ei aineenvaihdunta tapahdu, keho on altis tulehduksille ja happamuudelle. Siksikin siihen on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota, jotta keholla olisi kaikki mahdollisuudet toimia oikein ja välttää erilaiset oireet, kiputilat ja sairastumiset.

Yksinkertaisilla ohjeilla ja neuvoilla tehostat kehosi alkaalisuutta ja voit paremmin!

Alkuperäinen artikkeli, kursivoidut ja tummennetut tekstikohdat vedestä löytyvät Aqva Finlandin sivuilta :

http://aqva.fi/fi/70-alkalinen-vesi

KOODILLA SENSUM SAAT KAIKISTA AQVA FINLANDIN TUOTTEISTA POSTIKULUT POIS, MAKSAT SIIS VAIN TUOTTEESTA!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>