Eikö painosi putoa? Syy voi olla happamuus kehossasi!

painohallinta

Näin keväällä moni herää kunnostamaan kehoaan kesäkuntoon. Saattaa olla yllätys, että oikeista ravinteista ja ravinnosta sekä liikunnasta huolimatta, paino ei lähdekään putoamaan halutulla tavalla. Syy saattaa mietityttää. Keho voi olla alun perin jo hapan happamista ravinteista johtuen ja rasvanpoltto lisää happamuutta kehossa vielä entisestään!

 

 

HAPPAMUUSTEORIA

Happamuusteorian mukaan ihmisellä on tietty happo-emästasapaino eli pH-arvo.Mitä emäksisempi keho on, sitä paremmin ihminen todennäköisesti voi. Hapan elimistö altistaa ylipainolle ja aineenvaihdunnan ongelmille.

Happamuutta aiheuttavat nykyinen hektinen elämänmeno ja vääränlaiset ruokatottumukset.

– Stressi ja ärtymys happamoittavat elimistöä, samoin maitohapoille vievä kovatehoinen liikunta, Rusanen uskoo.

– Jos vielä syöminen on epäsäännöllistä ja siihen liittyy napostelua tai makeanhimoa, kierre on valmis, Rusanen listaa.

– Kun lepo jää liian vähälle ja vapaa-ajalla biletetään baareissa, keho rasittuu lisää. Myös e-pillerit ja hormonikierukat aiheuttavat happamuutta.

Ruoka on vain yksi tekijä happamuuden säätelyssä, mutta sitäkin tärkeämpi.

– 80 prosenttia ruuasta olisi hyvä koostaa emäksisistä ruoka-aineista, kuten vihanneksista ja tuoreesta ei-kasvatetusta kalasta, Rusanen vinkkaa. (Ravitsemukseen erikoistunut omavalmentaja, Satu Rusanen)

 

PAINO LÄHTI NOPEASTI LASKUUN!

Asiakkaani, nuori nainen, kuivaverianalyysissä saatujen ohjeiden mukaan, alkoi kiinnittämään entistä enemmän kehon happamuuteen huomiota. Pienillä askelilla, mutta isoilla muutoksilla keholle – paino lähti nopeasti tippumaan ja asiakas suorastaan hehkui ja muuttui silmissä! Muutenkin vointi ja olotila kehossa muuttui –energiaa tuli enemmän ja asiakas alkoi voida paremmin –olo ei tuntunut tukkoiselta ja mielikin kirkastui! Itsetunnosta puhumattakaan!

Kun osaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin, painonpudotus voi olla yllätys. Happamuus sitä paitsi aiheuttaa elimistölle myös kipuja ja muita oireita, väsymystä ja voimattomuutta. Ne on jo syitä siihen, miksi siihen kannattaisi kiinnittää huomiota. Oikealla opastuksella ja tiedolla ja taidolla, suoraan itsehoito-ohjeina se on vieläpä helppoa!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>