3 syytä mitata kehosi terveyttä!

  1. facen kansikuva kuivaverianalyysimittaus Juhan sormiSaat tietää stressitasosi. Stressitasoa ei välttämättä itse tunnista kehossa. Stressi voi olla psyykkistä tai fyysistä palautumattomuutta. Stressi supistaa verisuonet, happi ei kulje normaalisti soluille ja aiheuttaa tulehdusalttiutta, joka taas johtaa erilaisiin oireisiin ja vaivoihin. Stressi saa kehon ylikierroksille johtaen vaikkapa huonoon uneen, sydänkohtauksiin, verenpaineeseen. Stressi kehossa saa kehossa aikaan koko kehon jännitystilan, joka pidemmällä tähtäimellä voi kroonistua – lihakset jumituvat ja keho jäykistyy ja liikkuvuus vähenee. Suolisto on erittäin herkkä stressille – tulehdukset suolistossa johtavat kroonisiin suolistosairauksiin.

 

  1. Miten aineenvaihduntasi toimii? Imeytyykö ravinteet, joita ravinnostasi syöt vai tarvitsetko lisiä? Aineenvaihdunta tarkoittaa ravinteiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista kehosta. Jos se tökkii, aiheuttaa se kehossa erilaisia tilanteita – hapot jää kehoon, keho on vajeessa vitamiineista, hiven- ja mineraaliaineista, jolloin kehossa voi tuntua selittämätöntä väsymistä, erilaisia oireita – esim. kramppeja, tärinää, lihasväsymistä, levottomuutta jaloissa. Keho ei palaudu, jos aineenvaihdunta on jumissa. Sisäelimesi voi olla kuormituksen alla yrittäessä puhdistaa kehoasi esim maksa. Mieli reagoi myös aineenvaihduntaan, aivosumu saattaa häiritä keskittymistä ja tarkkaavaisuutta, masennusoireet ovat hyvin tyypiliisiä. Rasva ei pala, jos hapot ovat kehossa eli painohallinta myös on haastavaa – keho alkaa kerätä ylimääräisiä kiloja helposti. Niveloireet ilmestyvät tai pahentuvat.

 

  1. Palaudutko? Palautuminen tarkoittaa sitä, että keho todella lepää välillä ja saa tilaisuuden korjata kehoa. Vaikka nukkuisit yössä monia tunteja unta, se ei välttämättä ole palauttavaa unta. Palautumalla keho säästää voimia ja puolustuskyky erilaisia sairauksia vastaan toimii, kun keho saa välillä luvan palautua. Palautuminen laskee stressitasoa kehossa ja edesauttaa sitä, että erilaiset oireet ja sairaudet ovat ennaltaehkäistävissä. Palautuminen saa kehon virkeäksi, mielen tasapainoon, olet onnellinen ja iloinen. Fyysinen kuormitus voi estää kehon palautumista, sen vuoksi on tärkeää tietää, millaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa, jotta palautumista kehossa saadaa aikaiseksi. Palautumaton keho on jatkuvassa hälytystilassa!

 

Älä arvaile vaan mittaa!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *